Protokolü” 06 Haziran 2023 tarihinde Mesleki Yeterlilik Kurumu ev sahipliğinde imzalandı.

MYK Başkanı Sayın Cemal Cihan COŞKUN ve ANELSANDER Başkanı Sayın Uğur BENT TÜRKER ile Anelsander Yönetim Kurulu Üyeleri, MYK Daire Başkanları ve Sektör Sorumlularının katılımlarıyla Ankara’da Mesleki Yeterlilik Kurumu Merkezi’nde gerçekleşti.

Proje Koordinatörü Tezhip ve Ebru Sanatkarı Sıddı Zübeyde Atan Bülbül ve paydaş derneğimiz Geleneksel Sanatlar Derneği Üyeleri ile tüm zanaat ve sanat alanlarında kıdemli ve alanlarında önemli hizmetlerde bulumuş, son kuşak temsilcileri olan somut olmayan kültürel miras taşıyıcıları ile birebir çalışmalar yaptı. Öncelikle “Meslek Haritası” oluşturularak başlatılan çalışmada işlenen tüm meslekler arasında ilk etapta, “Çini’den Yemeni’ ye, Hat’tan Tezhip’e, Dokuma’dan Halı’ya, Baston’dan Talika’ya” kadar 21 mesleğin ulusal meslek standardının hazırlanmasına karar verildi. İlk belirlenen branşlarla başlayacak çalışmalar meslek standardı veri tabanı oluşumu mesleklerin tanımını kapsayacaktır.

Geleneksel Sanatlar ve Zanaatlar alanlarının temel ihtiyacı olan normların belirlenmesi için önem arz eden bu çalışmaya katkı sunan, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Prof. Dr. Vedat IŞIKHAN’a, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Sayın Cemal Cihan COŞKUN’a, MYK Başkan Yardımcısı Sayın Dr. Yaprak AKÇAY ZİLELİ’ye, Meslek Standartları Dairesi Başkanı Sayın Aylin RAMANLI’ya , Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanı Sayın Elif Özlem BABAOĞLU’na, Kültür Sanat ve Tasarım Sektör Komitesi Sorumlusu Sayın Duygu KARACA’ya, Moderatörümüz Selcen Avcı’ya, Anelsander Yönetim Kurulu Üyeleri 2. Başkan Dokuma Ustası Selahattin Kaçanoğlu, (Denizli), 2. Başkan Yemeni Ustası Mehmet Orhan Çakıroğlu (Gaziantep), Baston Ustası Tansel Işık (Devrek), Talika Ustası Özcan Abacı (Edirne), Keçe Ustası Ayfer Güleç (İzmir), Çini Çark Torna Ustası Mehmet Yıldırım (Kütahya) ve Anelsander Genel Sekreteri Nurcan Kömek’e, Geleneksel Sanatlar Derneği Başkanı Sayın Ahmet Akcan ve Bşk. Yardımcısı Aslıhan Erkmen’e sanat ve eğitim kurulu üyesi akademisyen danışmanlarımıza, tüm sanatkarlarımıza teşekkürlerimizi sunarız.