Dünyanın Saygın Zanaatkarları Büyükçekmece´de Buluştu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Uluslararası Atölye Bayramı Geleneksel El Sanatları Sergisi bu yıl 17 ülkeden 48, Türkiye´den 80 zanaatkarı Büyükçekmece´de buluşturdu.

18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali´nin ana etkinliklerinden biri olarak kabul edilen Uluslararası Geleneksel El Sanatları Sergisi Büyükçekmece Kültürpark Kervansaray´da törenle açıldı.

Katılım yoğun oldu

Açılış törenine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 24. Dönem CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, Uluslar arası Dans Federasyonu (FIDAF) Genel Sekreteri Park Sang Kyu, Uluslararası Festivaller Birliği Başkanı Atilla İpek, Anadolu El Sanatlarını Yaşatma ve Geliştirme Derneği (ANELSANDER) Başkanı Uğur Bent Türker ve çok sayıda davetli katıldı.

Unutulmaya yüz tutmuş sanatlara sahip çıkılıyor

Sergi açılışından önce sanatçı Zafer Baykal, kendi tasarımı olan seramik ritim enstrümanları “Zafudu Perküsyon” ile muhteşem bir ritim performansı sergiledi. Serginin açılış töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Uluslararası Atölye Bayramı Geleneksel El Sanatları Sergisi´nin Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali´nin en önemli ayaklarından bir tanesi olduğunun adlını çizerek, serginin amacının Dünya´da ve Anadolu´da unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak olduğunu söyledi.

Başkan Akgün ve beraberindeki davetliler serginin açılış kurdelasını kestikten sonra Uluslararası Atölye Bayramı Geleneksel El Sanatları Sergisi´ndeki stantları gezdiler.

“Toprağın Renkleri Çalıştayı”

Bu yıl, Uluslararası El Sanatları Sergisi Atölye Bayramı´nın ana teması Seramik Çini Çömlek Ustalarıyla “Toprağın Renkleri Çalıştayı” olarak belirlendi. Sergi 5 Ağustos Cumartesi gecesine kadar açık kalacak.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1549797755091-5c53a3e0-c3b1-1″ include=”2710,2709,2707,2706,2705,2704,2703,2702,2701″][/vc_column][/vc_row]