Önemsiyoruz

El sanatları, üretildikleri çağa tanıklık eden belgeler olarak geleceğimize ışık tutan ve geçmişimizle bağlantı kurmamızı sağlayan değerler olmaları bakımından önemlidir.

Toplumların varlıklarını sürdürebilmeleri, kimliklerine sahip çıkmalarına ve muhafaza etmelerine bağlıdır. Geleceğimizi hatırlayıp varlığımızı sürdürmemizi sağlayan el sanatları ürünlerini üreten sanatkarların birçoğu da değişen yaşam şartlarına yenik düşerek bir bir tükeniyor ve yok oluyor. Bir zamanların sanayiye yenilen zanaatları, şimdilerde ise yerini seri üretime bırakmış, ya da ticari kaygılarla boyut, tür hatta üretim şeklini değiştirmiş olarak karşımıza çıkıyor. Gelenekselden tasarıma uzanan bir dizi değişimle, çağa direniyor.

Zanaatkarların çok olduğu o çekiç sesi, tokmak sesi duyduğumuz çarşı-pazarlar, arastalar hanlar, o eski dönemlerin havasını vermiyor artık… Ustanın yanında çırak da kalfa da yetişmiyor artık! Bu nedenle zamana direnen hala mesleğini sürme gayretinde olan, ama geçim derdi, ama tutkusundan emeklerine olan “AŞK”larını, kocaman dünyalarını, yaratıcılıklarını önemsiyoruz. Sevgiyle üreten ellerden çıkan gözde eserleri de, üreten değerleri de önemsiyoruz.